Telefoon: 035-6015360

Vorige | Volgende

Soesterengweg 6 A SOEST, SOESTDIJK

Bewaar object
Deze woning is verkocht onder voorbehoud

Omschrijving

"een unieke kleinschalige ontwikkeling op de Soester Eng"

Onlangs is het bestemmingsplan voor de locatie achter de Soesterengweg 6 door de Gemeenteraad van Soest vastgesteld. Op het perceel was sinds jaar en dag het agrarisch bedrijf van de familie Lanser gevestigd, maar enkele maanden geleden zijn de bedrijfsactiviteiten beëindigd. De voormalige stallen en bijgebouwen zullen plaatsmaken voor 4 nieuwe woningen. De huidige woning van de familie Lanser blijft bestaan.

Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in de realisatie van 2 vrijstaande en 2 aanééngeschakelde woningen.
Om de eigen identiteit van de omliggende bebouwing (De Witte Burcht en De Witte Burchthoeve) te waarborgen, gaf de commissie ruimtelijke kwaliteit de voorkeur aan een moderne, eigentijdse uitstraling.
Bijzondere aandacht is besteed aan de inrichting van het terrein. Het was de uitdrukkelijke wens om de ontwikkeling zoveel mogelijk in te passen in de bestaande natuurlijke omgeving.
Op de kavels rust ook de bepaling "Stedenbouwkundig ensemble". Dit betekend dat de aangewezen gronden primair zijn bestemd voor de bescherming van de op deze gronden voorkomende architectonische en stedenbouwkundige waarden die worden ontleend aan het concept van een besloten erf met aansluitende bebouwing, zoals met name de kenmerkende kubistische vormgeving, het eenduidige materiaalgebruik en de openheid tussen de afzonderlijke bouwvolumes.

Van de vier bouwkavels zijn er 3 beschikbaar voor verkoop.
Op de eerste kavel (6A) mag een vrijstaande bungalow worden gerealiseerd met een oppervlakte tot ca. 220m2 en een maximale bouwhoogte van 4.50 meter. Onder de woning kan een souterrain gerealiseerd worden tot een diepte van maximaal 3.30 meter. De kavel heeft een oppervlakte van ca. 645m2.
Om een idee te geven van de mogelijkheden, heeft de architect reeds een ontwerp voor een woning gemaakt.

De 2 aanééngeschakelde villa's (6B en 6C), die afzonderlijk van elkaar gerealiseerd kunnen worden, hebben een bouwoppervlak van respectievelijk ca. 165m2 (6B) en ca. 130m2 (6C). De maximale bouwhoogte bedraagt deels 4.50 meter en deels 7.5 meter. Onder de woning kan een souterrain gerealiseerd worden tot een diepte van maximaal 3.30 meter. De oppervlakte van de kavels bedraagt respectievelijk ca. 420m2 en 450m2.
Ook voor deze woningen heeft de architect een ontwerp gemaakt om de mogelijkheden te visualiseren. Deze woningen beschikken in de basis over een brutovloeroppervlak van respectievelijk ca. 242m2 en 206m2.

Toegang tot de 4 kavels wordt verkregen door een exclusieve nieuw aan te leggen privé oprijlaan die eigendom zal worden van de gezamenlijke eigenaren. De bestaande glooiing in het landschap zal tussen de kavels worden opgevangen met een keerwand. De erfscheiding over de lange zijde zal gevormd worden door een keerwand waarin een sfeervolle lijnverlichting verwerkt zal gaan worden.

Koopsommen bouwkavels:
- kavel 6A, ca. 610m2, € 495.000,00
- kavel 6B, ca. 415m2, € 425.000,00
- kavel 6C, ca. 425m2, € 425.000,00

Verkoper behoudt zich het recht van gunning voor.

Ontwikkelaar: BMU Groep, Soesterberg
Architect: Eekel Architect&bureau, Huizen
Landschapsarchitect: Landscape Studio, Eemnes
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bouwkavel
Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2018

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
620 m²

Indeling

Energie

Isolatie
volledig geïsoleerd

Kadastrale gegevens

Gemeente
SOEST
Sectie
K
Perceel
5290
Oppervlakte
610 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Aan rustige weg, landelijk gelegen
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Soesterengweg 6 A SOEST, SOESTDIJK

naar Soesterengweg 6 A SOEST, SOESTDIJK
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object