Taxatierapport van uw huis door Deelen Makelaars

Taxatie betekent ‘nauwkeurige waardebepaling’. Dit speelt een grote rol bij het nemen van beslissingen in het wel, al dan niet verkopen van uw huis. Op basis van de taxatie kan u bepalen of u de verkoop van uw huis door wilt zetten, of juist uit wilt stellen. De taxatie levert u nauwkeurig inzicht op in de waarde van uw huis. Op basis van deze kennis kunt u investeringen doen die uw huis meer waard maken zoals verbouwingen en/of renovaties.

Kies een gecertificeerde taxateur (NRVT)

Voor de taxatie is een uitgebreide expertise vereist. Deelen Makelaars kijkt naar de locatie, de technische staat van het pand, de staat van onderhoud, de functionele indeling, materialen, plús alle andere aspecten die mogelijk een rol kunnen spelen bij de taxatie zoals een eventueel bestemmingsplan. Deelen Makelaars is naast NVM-makelaar ook gecertificeerde taxateur (NRVT) en beschikt over de NVM-verkoopgegevens van vergelijkbare objecten in het land. Deze informatie is vaak van doorslaggevend belang bij de waardebepaling. Wij zijn aangesloten bij het NWWI (het Nederlands Woning Waarde Instituut) en voldoen aan de strenge kwaliteitseisen.

Wanneer kan een taxatierapport worden opgemaakt?

Optimale zorgvuldigheid, deskundigheid en objectiviteit zijn geboden bij deze belangrijke stap in het aan of verkoop traject. De werkwijze van Deelen Makelaars is volledig op toegespitst op deze aspecten. Voor een taxatie dient u te beschikken over een eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens, tekeningen van uw huis en een meetrapport.

Een taxatierapport kan in de volgende gevallen worden opgemaakt:

  • als u een huis op het oog heeft;
  • voor een (tweede) hypotheekaanvraag;
  • bij een meningsverschil met de gemeente over de WOZ-beschikking;
  • bij het vaststellen van de herbouwwaarde;
  • bij een scheiding en boedeldeling;
  • bij successierechten bij een nalatenschap;
  • bij een geschil in opdracht van de rechtbank.

Heeft u vragen over de taxatie van uw huis? Vrijblijvend adviesgesprek plannen? Neem direct contact op via onderstaand contactformulier of bekijk de andere contactmogelijkheden.