U wilt uw huis optimaal (de hoogst mogelijke opbrengst binnen afzienbare tijd) verkopen? Hieronder geven wij een aantal bewezen tips prijs waarmee u gegarandeerd uw huis sneller kunt verkopen. En de allerbeste tip bewaren we natuurlijk voor het laatst, deze leest u helemaal onderaan.

Tip 1: Laat goede foto’s van uw woning maken

Goede foto’s van uw woning zijn erg belangrijk indien u op korte termijn uw huis wilt verkopen. Mensen zijn nu eenmaal erg visueel ingesteld en zullen eerst op de foto’s afgaan voordat ze besluiten om uw (Funda) advertentie wel of niet te gaan lezen.

Indien de foto’s niet aanspreken dan zal men niet eens de moeite nemen om de advertentie te gaan lezen. Goede foto’s maken daardoor echt het verschil.

Goede foto’s worden gemaakt door een ervaren fotograaf. Aan deze dienst zijn kosten verbonden maar als het goed is verdient u deze kosten weer terug dankzij een snelle verkoop van uw woning.

Op de foto’s moet goed te zien zijn hoe de vertrekken van de woning eruit zien waarbij men een goed beeld krijgt van de ruimte in de woning. Ook hebben mensen behoefte aan foto’s welke laten zien hoe de woning is ingedeeld en hoe deze eruit ziet vanaf de buitenkant.

Tip 2: Gebruik voor de foto’s de Deelen stylingtips

  • Voortuin: verwijder wanneer nodig de vuilnisbakken en zorg dat het stoepje geveegd is.
  • Achtertuin: verwijder onkruid en snoei de planten met goed weer leg de kussens op de stoelen/banken.
  • Hal: berg losse spullen zoals schoenen en/of paraplu’s netjes op.
  • Woonkamer: berg zoveel mogelijk persoonlijke spullen op en haal de vensterbanken grotendeels leeg.
  • Keuken: zorg voor een georganiseerd en opgeruimd aanrecht. Verwijder post-its en magneten van de koelkast
  • Slaapkamer: maak het bed netjes op, zorg voor een hoteluitstraling; schoon, fris en luxe.
  • Hobbykamer: berg losse spullen op zoals wasrek/strijkplank.
  • Badkamer: berg alle losse spullen op en houd de wastafels vrij leeg.

Al het overbodige in de woning kunt u bijvoorbeeld tijdelijk opslaan in de berging, op zolder of wegstoppen in een paar grote lege koffers of alvast in de verhuisdozen.

Tip 3: Maak uw woning schoon

Niet alleen voor de foto’s maar ook voor iedere bezichtiging is een fris opgeruimd huis een pré.

U zult uw huis wellicht beter schoon maken dan u normaal gesproken misschien zou doen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de kitranden in de badkamer en het schoonmaken van de kozijnen (en de binnenkant van de kozijnen, de makelaar zal bij de bezichtiging de ramen openen).

Tip 4: zet uw woning scherp in de markt

De prijs van uw woning is van grote invloed op de verkoopprijs van uw woning. Hoe scherper u uw woning in de markt zet des te eerder zal er een koper voor uw woning gevonden zijn.

Andersom kunt u meer geld voor uw woning krijgen als u geduld hebt. Hoe langer u geduld hebt des de groter de kans dat er op een gegeven moment iemand langs komt welke perse u woning wilt hebben en daardoor bereid is een hoge prijs te betalen.

Uw huis scherp in de markt zetten doet u het beste in overleg met uw verkoopmakelaar. Deze kan de waarde van uw woning taxeren en een inschatting maken van hoe lang het bij bepaalde prijsniveaus zal duren voordat de woning verkocht is. Om de woning vlug te kunnen verkopen zult u scherp moeten inzetten maar u wilt natuurlijk uw woning ook niet ‘weggeven’.

Tip 5: Laat een promotievideo van uw huis maken

Huizen met een promotiefilm scoren hoger in de zoekresultaten van Funda.nl Een promotiefilm van uw huis laten maken is dus een slimme manier om meer online bezichtigen van uw huis te krijgen. Het idee is natuurlijk dat meer online weergaven de kans vergroten dat uw woning sneller verkocht wordt.

Een ander voordeel van een promotiefilm is dat geïnteresseerde kopers een beter beeld van uw huis zullen krijgen dan van alleen maar het bekijken van foto’s. Het nadeel van een promotiefilm laten maken is dat dit behoorlijk duur is om te laten doen. Zeker als u het goed wilt laten doen, er zal dan ook iemand ingehuurd moeten worden die de voiceover kan doen.

Tip 6: Creëer extra sfeer in huis

Creëer de wauw factor in uw huis met een simpele truc. U kunt zorgen voor extra sfeer in huis met behulp van decoraties. U ziet dat ook in woonprogramma’s op televisie. Er wordt dan bijvoorbeeld sfeer gecreëerd door een paar mooie dikke kaarsen op een mooi dienblad neer te zetten.

In de badkamer kunt u sfeer creëren door een stapel frisse witte handdoeken neer te leggen. Voordat mensen uw woning komen bezichtigen kunt u dit doen maar ook voor het nemen van de foto’s. Zorg ook voor twee mooie flessen met luxe zeep of badschuim in de badkamer en haal de tandenborstels uit het zicht. Dit kunt u verder leuk aankleden met wat houten accessoires of een paar mooie natuurstenen of iets dergelijks.

U kunt sfeer in de slaapkamer creëren door een flink aantal kussens op het bed neer te leggen. Werkt u hierbij met kleuren welke goed bij het interieur passen. Hetzelfde kan gedaan worden met het bankstel en met bijvoorbeeld de tuinstoelen.

Tip 7: Zet de puntjes op de ‘i’

Zijn er nog klusjes blijven liggen dan is dit het moment om deze op te pakken. Zijn de plinten nog niet geplaatst? Doe dit dan alsnog. Het kost u misschien een dag maar het levert u veel op. De kopers worden tijdens de bezichtiging niet afgeleid door onafgewerkte klusjes.

Loop ook uw woning na op kale plekken of zaken zoals gaatjes in de muren en zo. Met een rolletje latex kunt u eenvoudig de kale of beschadigde plekken op de muren bijwerken. Controleer ook de houten kozijnen indien u deze heeft en werk met wat verf beschadigingen bij. Allemaal kleine dingetjes die kunnen helpen om de woning spoedig te verkopen.

Tip 8: De kracht van geur

Als er kijkers komen dan is het belangrijk dat het huis fris ruikt. Dit kunt u doen door de woning goed te ventileren zeker in de woonkamer en de slaapkamers.

Als u gaat stofzuigen dan kunt u eerst wat waspoeder opzuigen. De geur van het waspoeder zal zich dan tijdens het stofzuigen door de woning verspreiden. Indien u huisdieren heeft zorg dan voor een schone stofzuigerzak voordat u gaat stofzuigen.

Een pot verse koffiezetten voordat de kopers komen kijken zorgt al voor een aangename geur in huis en zorgt voor het gevoel ‘van thuis komen’. Wat ook goed werkt is een paar druppels vanille extract op de bakplaat doen en de heteluchtoven een kwartiertje aanzetten. Het vanille extract zal dan verdampen en zich door het huis verspreiden.

Tip 9: Schakel een goede en actieve makelaar in

Zoals u kunt lezen in de tips is een goede voorbereiding het halve werk. Ons team is er voor u om dit proces vanaf de voorbereiding tot na de verkoop geheel te begeleiden en u te ontzorgen. Wij hebben allen meer dan 25 jaar ervaring in de makelaardij, zijn uiterst servicegericht en niks is ons teveel!

Nieuwsgierig geworden naar onze uitgebreide dienstverlening en service? Vul dan uw mailadres, postcode en huisnummer via het contactformulier. Wilt u eerst meer weten? Stel uw vraag via WhatsApp op +316 44739491 of neem contact met ons op 035-6015360. Mailen kan uiteraard ook naar soest@deelen.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.